Blog,  Brain Dump

Normaal bestaat niet

Natuurlijk bestaat het woord normaal wel, maar bestaat “normaal” ook echt? Mijn antwoord op deze vraag is rechtuit “nee”. Ok, ik ben misschien niet de beste referentie, maar dat doet er niet toe omdat iedere mening telt.

Normaal bestaat niet - wierdo

Waarom bestaat “normaal” niet?

De definitie van normaal is voor iedereen anders. Wat voor mij normaal lijkt, kan voor jou abnormaal lijken en wat voor jou normaal lijkt, kan voor mij dan weer abnormaal lijken. Enkel wanneer iets normaal is volgens iedereen zijn definitie, is iets echt normaal. Ok, in theorie lijkt dit inderdaad wel mogelijk, maar in werkelijkheid zal er altijd wel iemand zijn die het eigenlijk niet zo normaal vind.

Je kan het een beetje zoals een eitje als ontbijt. De ene persoon verkiest een spiegel ei en de andere een omelet of een zacht gekookt eitje. Ik verkies bijvoorbeeld een omelet met provinciale kruiden en wat kaas er in, die nog een beetje lopend is. Maar het zal nooit zo zijn dat het lievelings-eitje van iedereen hetzelfde is.

Is alles dan abnormaal?

Het lijkt inderdaad niet alsof alles abnormaal is, en eigenlijk is het wel een beetje zo. Omdat iedereen zijn eigen mening en visie heeft is alles zowel normaal als abnormaal op hetzelfde moment.

Besluit

Wat is de definitie van “normaal” dan wel volgens mij? Ik vind dat zowel normaal als abnormaal fictieve zaken zijn, die relatief zijn aan de visie van de persoon die het bekijkt. Dus het bestaat enkel voor jou persoonlijk en veranderd mee met jouw visie.

klik hier voor meer braindumps

signature

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *