3D Printing,  Blog,  Maker

Dolce Gusto cups big box dispenser

Sinds de start van Covid-19 werk ik zoals velen van thuis. Als gevolg van het thuiswerk, word er hier veel meer koffie gedronken. Om het mezelf gemakkelijk te maken besloot in een cups big box dispenser te ontwerpen.

Voor dit eerste prototype besloot ik om enkele 3D printbare onderdelen te ontwerpen, om een lege verpakking om te toveren tot een dispenser.

Het eind resultaat ziet er goed uit en het doet wat het moet. Maar er is natuurlijk ruimte voor verbetering. Als ik een tweede cups big box dispenser versie zou maken, zou ik toch wat zaken anders aanpakken.

Om de cups beter te laten zakken zou ik alle hoeken aan de binnenkant afronden en de schans ietsje steiler maken. De gleuf langs onder zou ik ook enkele millimeters hoger maken zo dat de cups er beter door kunnen.

Voor eigen gebruik is dit prototype voorlopig wel voldoende, dus zal er niet onmiddellijk een tweede design komen. Maar voor de geïnteresseerden zijn de huidige STL-files wel te vinden op mijn Thingiverse account.

signature

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *