#CookingWithOlli,  food

Champignon risotto met kip

Champignon risotto met kip

Dit is een champignon risotto recept is voor 1 persoon

Ingrediƫnten voor champignon risotto

  • 60 gram risotto rijst
  • 150 gram kippenfilet in stukjes
  • 250 gram champignons naar keuze in schijfjes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 150 ml bouillon (kip of champignon)
  • 50 ml witte vermout
  • olijfolie
  • boter
  • truffelolie
  • kippenkruiden
  • fijngehakte peterselie
  • pezo

Instructies

Voorbereiding

  • Bak de kippenstukjes met wat kippenkruiden in een pan en zet deze dan opzij in een potje
  • Bak de champignons in een pan tot het meeste vocht er uit is
  • Voeg de peterselie toe aan de champignons en zet deze dan opzij in een potje
  • hak de ui, knoflook en chilipeper fijn

Bereiding

  • Doe een mix van boter en olie in de pan
  • Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe
  • Na 2 minuten voeg je de rijst toe en bak deze tot hij glazig is
  • Blus met de witte vermout en laat stoven tot het vocht bijna weg is
  • Voeg de bouillon toe en laat terug stoven tot het vocht bijna weg is
  • Voeg de kippenblokjes en de champignons toe en laat het geheel nog eventjes warmen
  • Doe het vuur uit en roer er dan nog een klein scheutje truffelolie door

Smakelijk!

Meer recepten van mij zijn hier te vinden op mijn blog

signature

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *