Champignon risotto met kip
Dit is een champignon risotto recept is voor 1 persoon
Ingrediƫnten voor champignon risotto
- 60 gram risotto rijst
- 150 gram kippenfilet in stukjes
- 250 gram champignons naar keuze in schijfjes
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 150 ml bouillon (kip of champignon)
- 50 ml witte vermout
- olijfolie
- boter
- truffelolie
- kippenkruiden
- fijngehakte peterselie
- pezo
Instructies
Voorbereiding
- Bak de kippenstukjes met wat kippenkruiden in een pan en zet deze dan opzij in een potje
- Bak de champignons in een pan tot het meeste vocht er uit is
- Voeg de peterselie toe aan de champignons en zet deze dan opzij in een potje
- hak de ui, knoflook en chilipeper fijn
Bereiding
- Doe een mix van boter en olie in de pan
- Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe
- Na 2 minuten voeg je de rijst toe en bak deze tot hij glazig is
- Blus met de witte vermout en laat stoven tot het vocht bijna weg is
- Voeg de bouillon toe en laat terug stoven tot het vocht bijna weg is
- Voeg de kippenblokjes en de champignons toe en laat het geheel nog eventjes warmen
- Doe het vuur uit en roer er dan nog een klein scheutje truffelolie door
Smakelijk!
Meer recepten van mij zijn hier te vinden op mijn blog