#CookingWithOlli,  food

Champignon risotto met kip

Champignon risotto met kip

Ingrediƫnten voor 1 persoon

  • 60 gram risotto rijst
  • 150 gram kippenfilet in stukjes
  • 250 gram champignons naar keuze in schijfjes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 150 ml bouillon (kip of champignon)
  • 50 ml witte vermout
  • olijfolie
  • boter
  • truffelolie
  • kippenkruiden
  • fijngehakte peterselie
  • pezo

Instructies

Voorbereiding

  • Bak de kippenstukjes met wat kippenkruiden in een pan en zet deze dan opzij in een potje
  • Bak de champignons in een pan tot het meeste vocht er uit is
  • Voeg de peterselie toe aan de champignons en zet deze dan opzij in een potje
  • hak de ui, knoflook en chilipeper fijn

Bereiding

  • Doe een mix van boter en olie in de pan
  • Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe
  • Na 2 minuten voeg je de rijst toe en bak deze tot hij glazig is
  • Blus met de witte vermout en laat stoven tot het vocht bijna weg is
  • Voeg de bouillon toe en laat terug stoven tot het vocht bijna weg is
  • Voeg de kippenblokjes en de champignons toe en laat het geheel nog eventjes warmen
  • Doe het vuur uit en roer er dan nog een klein scheutje truffelolie door

Smakelijk!

signature

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.